Rakott puliszka hozzávalók:
1 kg puliszka
liszt
1/2 kg juhtúró
füstölt szalonna
savanyú káposzta
zsír
só
Rakott puliszka elkészítése:
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, majd szedjük ki a zsírjából, s tegyük félre. Forraljunk fel 2,5-3 liter sós vizet, s kis adagokban – folyamatos keverés mellett – szitáljuk bele a puliszkalisztet. Ha az összes dara benne van (s közben sikerült csomómentesre is keverni), hagyjuk még egy percig a tűzön, majd tegyük félre, s legalább egy fél órát pihentessük.
Egy tepsit kenj ki zsírral, s az aljába terítsünk el egy réteg puliszkát, arra szórjunk sült szalonnakockákat, majd (jól kinyomkodott) savanyú káposztát, ekkor megint jöhet egy réteg puliszka, azt kenjük meg juhtúróval, majd puliszkával folytatva kezdhetjük elölről a rétegezést. Zárásnak puliszkát használjunk. Tegyük előmelegített sütőbe, s jól süssük át.
0 hozzászólás