Rakott újzöldség hozzávalók:
1 köteg medvehagyma
1 marok spenót
100 gramm csalán
1 köteg kapor
1 köteg petrezselyem
1 marék hagymaszár és zöld fokhagyma
6 tojás
só
150 gramm tejföl
bors
1 palacsinta lap
sajt
Rakott újzöldség elkészítése:
A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk, vagy a leveleket megtöröljük. A hagymát, fokhagymát és medvehagymát apróra vágjuk.
Egy mély sütőtálat olajjal megkennünk.
Falait bevonjuk a palacsinta lappal. A zöldségmennyiség felét beleteszük a sütőtálba.
A tojásokat habosra keverjük, összekeverjük a tejföllel és megfűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Ennek a felét ráöntjük a sütőtálba lévő zöldségekre, amíg ellepi.
A többi zöldséget és rátesszzük, és erre a maradék tejfölös keveréket, és a tetejére sajtot reszelünk. A sütőbe tesszük, míg megpirul a teteje.
0 hozzászólás