Rakott zöldbab kolbásszal hozzávalók:

4 személyre

1 kg zöldbab

30 dkg puha fűszeres kolbász

2 tojás

2 dl tejföl

8 dkg reszelt sajt

2 evőkanál olaj

1 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

diónyi vaj

bors, só

Rakott zöldbab kolbásszal elkészítése:

Az előkészített zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymát hozzáadva, főzd félpuhára, majd szűrőn csepegtesd le. Vajazz ki egy tűzálló tálat, hintsd meg egy kevés zsemlemorzsával, s ebben terítsd el a fekarikázott kolbásszal elkevert babot.

Ezt borítsd be a két keményre főzött tojásból vágott karikákkal, sózd, borsozd. A tejfölt jól keverd össze a reszelt sajttal, egy kis sóval és az olajjal, majd locsold meg vele a tálat.

Előmelegített sütőben előbb mérsékelt tűzön (alufóliával lefedve) párold puhára a babot, majd erős tűzön (fólia nélkül) süsd, míg a teteje meg nem pirul.

Fagyasztott, illetve konzervbabból is jó. Bab helyett kis rózsákra bontott karfiolból is elkészíthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc