Rántásos burgonyacsorba hozzávalók:
8-10 burgonya
1 répa
1-2 petrezselyemgyökér
½ zellergumó
1-2 babérlevél
10 szem bors
1 fej hagyma
1 kanál zsiradék
1 kanál liszt
pirospaprika
3 kanál tejföl
2-3 kanál ecet
zöldpetrezselyem
só
Rántásos burgonyacsorba elkészítése:
Két liter vízben főni tesszük a répát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, babérlevelet és a borsot. Miután félórányit főtt, a levét átszűrjük egy másik fazékba, beletesszük a megtisztított, kockra vágott burgonyát és egy kanál sót.
Amíg a burgonya megfő, rántást készítünk a zsiradékból és a lisztből, meghintjük pirospaprikával. A rántást beletesszük a levesbe, vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a felaprózott petrezselyemlevelet és 10 percig főzzük még.
A levesestálban elkeverjük a tejfölt az ecettel, ízlés szerint, apránként hozzáadjuk a levest, folytonos keverés mellett. Utánaízesítjük és tálaljuk.
0 hozzászólás