Rántásos burgonyacsorba hozzávalók:

8-10 burgonya

1 répa

1-2 petrezselyemgyökér

½ zellergumó

1-2 babérlevél

10 szem bors

1 fej hagyma

1 kanál zsiradék

1 kanál liszt

pirospaprika

3 kanál tejföl

2-3 kanál ecet

zöldpetrezselyem

Rántásos burgonyacsorba elkészítése:

Két liter vízben főni tesszük a répát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, babérlevelet és a borsot. Miután félórányit főtt, a levét átszűrjük egy másik fazékba, beletesszük a megtisztított, kockra vágott burgonyát és egy kanál sót.

Amíg a burgonya megfő, rántást készítünk a zsiradékból és a lisztből, meghintjük pirospaprikával. A rántást beletesszük a levesbe, vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a felaprózott petrezselyemlevelet és 10 percig főzzük még.

A levesestálban elkeverjük a tejfölt az ecettel, ízlés szerint, apránként hozzáadjuk a levest, folytonos keverés mellett. Utánaízesítjük és tálaljuk.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc