Rántott agy hozzávalók:

2 borjúagy

tojás

zsemlemorzsa

fokhagyma

tejföl

petrezselyemzöld

oliva olaj

citromlé

frissen őrölt bors

Rántott agy elkészítése:

Az agyat enyhén tisztogatjuk hogy ne tegyünk semmi kárt benne. Majd félig megfőzzük ecetes vízben. Ahol nem lett eléggé megtisztítva ott sötétebb színe lessz. Nem főzzük meg teljesen, csak elősegítjük a sütést. A fokhagymából, tejfölből, petrezselyemzöldbő, oliva olajból, citromléből és a borsból krémet csinálunk. Ebből a krémből egy kanálall teszünk a tojásba. Az agyakat felszeleteljük, másfél centis vastagra, megmártjuk zsemlemorzsában, majd tojásban és megsütjük olajban. Vigyázzunk amikor kiszedjük.

A rántott agy receptet nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc