Rántott karalábé recept hozzávalók:

karalábé (akár teljes kiőrlésű)

liszt

tojás

zsemlemorzsa (vagy helyette szárított búzacsíra és zabkorpa keveréke)

bors

Rántott karalábé recept elkészítése:

Állítsuk össze a szokásos rántott hús-panírt vagy készítsük el az egészséges változatát!

A szokásos panírnál öntsünk egy mély tányérba lisztet, egy másikba zsemlemorzsát, a harmadikban pedig a tojást kavarjuk fel sóval, borssal.

Az egészséges változatnál a finomliszt helyett válasszuk a teljeskiőrlésűt, és a zsemlemorzsa helyett szárított búzacsírát (40%) keverjünk össze zabkorpával (60 %).

Pároljuk meg FÉLIG a 2 centi vastagra vágott, hámozott karalábét, és forgassuk bele a kiválasztott panírba.

Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Ha a diétás változatot szeretnénk, akkor kicsit jobban, de ne teljesen pároljuk meg a karalábét, vonjuk be a panírral, permetezzünk rá olivaolajat, és tegyük be a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc