Rántott karalábé recept hozzávalók:
karalábé (akár teljes kiőrlésű)
liszt
tojás
zsemlemorzsa (vagy helyette szárított búzacsíra és zabkorpa keveréke)
só
bors
Rántott karalábé recept elkészítése:
Állítsuk össze a szokásos rántott hús-panírt vagy készítsük el az egészséges változatát!
A szokásos panírnál öntsünk egy mély tányérba lisztet, egy másikba zsemlemorzsát, a harmadikban pedig a tojást kavarjuk fel sóval, borssal.
Az egészséges változatnál a finomliszt helyett válasszuk a teljeskiőrlésűt, és a zsemlemorzsa helyett szárított búzacsírát (40%) keverjünk össze zabkorpával (60 %).
Pároljuk meg FÉLIG a 2 centi vastagra vágott, hámozott karalábét, és forgassuk bele a kiválasztott panírba.
Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Ha a diétás változatot szeretnénk, akkor kicsit jobban, de ne teljesen pároljuk meg a karalábét, vonjuk be a panírral, permetezzünk rá olivaolajat, és tegyük be a sütőbe.
0 hozzászólás