Rántott szója hozzávalók:

10 dkg szójakocka

tojás

zsemlemorzsa

liszt

olaj

edámi sajt

Rántott szója elkészítése:

Előző este áztassunk be 10 dkg szójakockát 4 dl vizbe. Másnap öntsünk az áztatólébe 0,6 dl étolajat és teljes lángon, gyakran megkeverve süssük, amíg minden levét elfövi, majd az összes olajat felszívja. Vigyázzunk, hogy ezt követően már ne pirítsuk, mert olaj nélkül megég.

Utána vegyük le a félig megsütött szójakockát a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, és szórjunk rá 12 dkg reszelt edámi sajtot. Jól keverjük át, majd kézzel gyúrjuk össze a szójahúsnak is nevezhető alapanyagot. Ügyeljünk arra, hogy ne zúzzuk össze a kockákat.

Ezt követően osszuk a szójahúst 8 részre, és formáljunk belőle kb. 1,5 cm vastag szeleteket. Verjünk fel 2 egész tojást, és az egyes szeleteket forgassuk előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Ezután bő, forró olajban, teljes lángon süssük mindkét oldalát világos pirosra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc