Rántott tök fokhagyma mártással hozzávalók:
egy nagyobb méretű tök
1 tojás
4-5 evőkanál liszt
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
enyhén sós sajt (kb. fél csésze)
só, bors, vegeta
kapor
petrezselyem
a sütéshez olaj
A mártáshoz:
2-3 gerezd fokhagyma
egy paradicsom
egy csepp olaj
só
Rántott tök fokhagyma mártással elkészítése:
Megmossuk a tököt, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
Jól felverjük a tojást sóval, borssal, vegetával és a felvágott kaporral.
Megreszeljük a sajtot és összekeverjük a zsemlemorzsával.
Mindegyik szeletet megforgatjuk először lisztben majd a zsemlemorzsa és a sajt keverékében.
Miután befejeztük a műveletet….felforrósítjuk az olajat és megsütjük a szeleteket mindkét oldalát.
Nedvszívó papírra kiszedjük és hagyjuk, hogy lecsepegjen róla a fölösleges olaj.
A mártáshoz:
Megtisztítjuk a fokhagymát, megtörjük, és hozzáadunk egy kis sót és egy csepp olajat. A kanállal jól kikavarjuk.
Mikor megfehéredett hozzáadjuk a lereszelt paradicsomot.
Melegen tálaljuk. Ráöntjük a fokhagyma mártást és petrezselyemmel díszítjük.
A receptet pica ajánlotta.
0 hozzászólás