Rántott tök fokhagyma mártással hozzávalók:

egy nagyobb méretű tök

1 tojás

4-5 evőkanál liszt

4-5 evőkanál zsemlemorzsa

enyhén sós sajt (kb. fél csésze)

só, bors, vegeta

kapor

petrezselyem

a sütéshez olaj

 

A mártáshoz:

2-3 gerezd fokhagyma

egy paradicsom

egy csepp olaj

Rántott tök fokhagyma mártással elkészítése:

Megmossuk a tököt, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk.

Jól felverjük a tojást sóval, borssal, vegetával és a felvágott kaporral.

Megreszeljük a sajtot és összekeverjük a zsemlemorzsával.

Mindegyik szeletet megforgatjuk először lisztben majd a zsemlemorzsa és a sajt keverékében.

Miután befejeztük a műveletet….felforrósítjuk az olajat és megsütjük a szeleteket mindkét oldalát.

Nedvszívó papírra kiszedjük és hagyjuk, hogy lecsepegjen róla a fölösleges olaj.

 

A mártáshoz:

Megtisztítjuk a fokhagymát, megtörjük, és hozzáadunk egy kis sót és egy csepp olajat. A kanállal jól kikavarjuk.

Mikor megfehéredett hozzáadjuk a lereszelt paradicsomot.

Melegen tálaljuk. Ráöntjük a fokhagyma mártást és petrezselyemmel díszítjük.

A receptet pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc