Rántott töltött zsemle hozzávalók:

4 személy részére

4 db zsemle

20 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

6 db tojás

petrezselyemzöld

olaj

bors

zsemlemorzsa

Rántott töltött zsemle elkészítése:

A zsemléknek levágjuk a kalapját és kivájjuk a belsejét.

Tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban hirtelen kisütjük, félretesszük.

Közben kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, az apró kockákra vágott gombát rátesszük, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

Később a fedőt levéve elfőzzük a levét, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Az így kapott „tölteléket” a zsemlékbe halmozzuk, a tetejükre egy-egy nyers tojást ütünk és a sütőben addig sütjük, amíg a tojások meg nem dermednek.

Tartalmas levesek után főételnek is beillik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc