Rebarbara leves hozzávalók:

4 csésze csontleves
3-4 rebarbara gyökér
½ hagyma
1 sárgarépa
2 tojássárgája
4 evőkanál vaj
száraz petrezselyem

Rebarbara leves elkészítése:

A zöldségleveshez megpucoljuk a rebarbara gyökereket és apró darabokra vágjuk. A répát és hagymát felaprózzuk majd két evőkanál vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a rebarbarát és további 5-7 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a levest és közepes tüzön kb 20 percig főzzük. Közben elkészítjük a pirítóskenyér kockákat. Pár szelet kenyeret kockákra vágunk, megöntözzük olívaolajal és 10 percre betesszük a sütőbe. Vigyázzunk nehogy odaégessük. Tálalás előtt felverjük a két tojássárgáját egy kis sóval és két evőkanál levessel, majd hozzáöntjük az egészet a leveshez. Olvasztott vajat is adhatunk hozzá.

Száraz petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A rebarbara leves receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc