Részeges sárgabarack hozzávalók:

50 dkg sárgabarack

1 tojás

1 1/2 dl fehérbor

12-15 dkg liszt

1 evőkanál porcukor

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

csipetnyi só

olaj a sütéshez

a tetejére fahéjas porcukor

annyi mokkacukor, ahány darab sárgabarack

Részeges sárgabarack elkészítése:

A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatészta legyen belőle. Félretesszük.

A sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk, és rögtön forró olajba tesszük.

Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt nagyon hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült barackokat papírtörölközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.

Nagyon finom gyümölcsös desszert!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc