Részeges sárgabarack hozzávalók:
50 dkg sárgabarack
1 tojás
1 1/2 dl fehérbor
12-15 dkg liszt
1 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
csipetnyi só
olaj a sütéshez
a tetejére fahéjas porcukor
annyi mokkacukor, ahány darab sárgabarack
Részeges sárgabarack elkészítése:
A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatészta legyen belőle. Félretesszük.
A sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk, és rögtön forró olajba tesszük.
Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt nagyon hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült barackokat papírtörölközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.
Nagyon finom gyümölcsös desszert!
0 hozzászólás