Reszelt almás sütemény hozzávalók:

Lapok

30 dkg liszt

18 dkg disznózsír vagy 22 dkg zsíros vaj

10 dkg cukor

1 tojás

1 tasak sütőpor

tej

gríz

Töltelék

alma

fahéj

cukor

Reszelt almás sütemény elkészítése:

Hámozd meg az almákat és reszeld le, majd add hozzá a fahéjat és a cukrot. Homogenizáld és hagyd állni, hogy az alma átvegye a fahéj finom ízét.

Először homogenizáld a lisztet a zsírral, majd add hozzá a sütőport, tojást, cukrot, tejet. Gyúrd, amíg összeáll a tészta, majd oszd két részre, ami később a két tésztalap lesz.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, nyújtsd ki az egyik tésztát, majd helyezd a tepsibe. Szórd meg búzadarával. Ez fogja felszívni az felesleges levet, amit az alma fog ereszteni.

Facsard ki a kezeddel a reszelt almát és helyezd a lapra, majd szórd meg ezt is grízzel.

Helyezd a másik lapot a tetejére és szurkáld meg egy villával.

Tedd a sütőbe 30-35 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy készen van-e.

Hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

 

Az almás süti receptjét Irénke ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc