Reszelt céklasaláta hozzávalók:
2 fej cékla
1 szál torma
só ízlés szerint
kevés őrölt kömény
6 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
Reszelt céklasaláta elkészítése:
1-2 fej céklát megmosunk, meghámozzuk és nyersen, sajtreszelőn megreszeljük.
Egy szál tormával ugyanezt tesszük, majd összekeverjük a lereszelt céklával.
Sózzuk, kevés őrölt köménymaggal, egy-két evőkanál kristálycukorral, öt-hat evőkanál 20%-os ecettel ízesítjük.
Vigyázni kell a cukorral, mert a cékla idővel megédesedik.
Néhány óra hosszat (szorosan lefedve) állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de az aromája ki ne szellőzzön).
Hideg ételekhez, főtt húsokhoz, virslihez, sült- és főtt kolbászhoz príma saláta.
0 hozzászólás