Reszelt céklasaláta hozzávalók:

2 fej cékla

1 szál torma

só ízlés szerint

kevés őrölt kömény

6 evőkanál ecet

2 evőkanál cukor

Reszelt céklasaláta elkészítése:

1-2 fej céklát megmosunk, meghámozzuk és nyersen, sajtreszelőn megreszeljük.

Egy szál tormával ugyanezt tesszük, majd összekeverjük a lereszelt céklával.

Sózzuk, kevés őrölt köménymaggal, egy-két evőkanál kristálycukorral, öt-hat evőkanál 20%-os ecettel ízesítjük.

Vigyázni kell a cukorral, mert a cékla idővel megédesedik.

Néhány óra hosszat (szorosan lefedve) állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de az aromája ki ne szellőzzön).

Hideg ételekhez, főtt húsokhoz, virslihez, sült- és főtt kolbászhoz príma saláta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc