Reszelt karalábé leves hozzávalók:

1 nagy karalábé

1 répa

1 hagyma

1 kis zeller

2 tojás sárgája

1 doboz tejföl (25% zsírtartalmú)

Reszelt karalábé leves elkészítése:

A karalábét, a répát és a zellert nagyobb darabokra reszeljük le. A hagymát felaprítjuk.

A répát jól megdíszteljük, hozzáadjuk a karalábét, a zellert és a hagymát.

Vízzel felöntjük és főni hagyjuk. Én tettem hozzá egy kis ételízesítőt is és természetesen sót.

Amikor a karlábé megfőtt, a tojássárgákat egy tálban összekeverjük a tejföllel, ehhez hozzákeverünk egy kis forró levest, majd az egész levest a tálba öntjük.

Felaprított petrezselyemzölddel vagy kaporral és kenyérkockákkal tálaljuk.

A receptet amalia aa ajánlotta

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc