Reszelt karalábé leves hozzávalók:
1 nagy karalábé
1 répa
1 hagyma
1 kis zeller
2 tojás sárgája
1 doboz tejföl (25% zsírtartalmú)
só
Reszelt karalábé leves elkészítése:
A karalábét, a répát és a zellert nagyobb darabokra reszeljük le. A hagymát felaprítjuk.
A répát jól megdíszteljük, hozzáadjuk a karalábét, a zellert és a hagymát.
Vízzel felöntjük és főni hagyjuk. Én tettem hozzá egy kis ételízesítőt is és természetesen sót.
Amikor a karlábé megfőtt, a tojássárgákat egy tálban összekeverjük a tejföllel, ehhez hozzákeverünk egy kis forró levest, majd az egész levest a tálba öntjük.
Felaprított petrezselyemzölddel vagy kaporral és kenyérkockákkal tálaljuk.
A receptet amalia aa ajánlotta
0 hozzászólás