Réteges málna-sárgadinnye dzsem hozzávalók:
50 dkg sárgadinnye
20 dkg cukor
1 citrom leve
körömnyi gyömbér
50 dkg málna
25 dkg cukor
fél mokkáskanál nátrium-benzoát
Réteges málna-sárgadinnye dzsem elkészítése:
A dinnyehúst kockára vágjuk, majd a cukorral meghintve feltesszük főni. A citromlevelt beleöntjük, és a megtisztított gyömbért belereszeljük.
Kevergetve addig főzzük, amíg a kockák szétfőnek, és a dzsem besűrűsödik. Ezután még forrón négy tisztára mosott üvegbe elosztjuk.
A málnát megmossuk, ha kell leszárazzuk, és a cukorral megszórva feltesszük főni. Gyakran kevergetve addig főzzük, míg egészen besűrűsödik, majd óvatosan a dinnyedzsemre kanalazzuk.
Egy-egy késhegynyi tartósítószerrel meghintjük, és az üvegtetőket rátekerjük. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába tesszük
Ez a mutatós lekvár pompás a reggeli pirítós mellé, de csinosan becsomagolva ajándéknak is kitűnő.
0 hozzászólás