Ribizlis gyümölcstorta hozzávalók:

3 tojás

5 dkg kristálycukor

5 dkg porcukor

15 dkg liszt

2 evőkanál kakaó

2 dl édes tejszín

15 dkg ribizli

1 csomag zselatinpor

3 dl víz

1 piros tortabevonó-zselé

fél sütőpor

15 dkg margarin

10 dkg darált dió

2 evőkanál méz

2 dl tejföl

Ribizlis gyümölcstorta elkészítése:

A margarint, mézet, kristálycukrot, tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, lisztet, sütőport, darált diót, végül a tojásfehérjék kemény habját. Kivajazott tortasütőben takaréklángon sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából és a tortaforma alját fordítva visszahelyezzük a tortakarikába és rátesszük a tortalapot.

A tejfölt összekeverjük a ribizlivel, 10 dkg porcukorral és a tejszínnel. A ribizliből és a tejszínből félreteszünk a díszítéshez. A zselatinport 1 dl vízzel felfőzzük, hozzákeverjük a ribizlis masszához és ráterítjük a tortalapra. Gyorsan dolgozzunk mert hamar köt.

A tortazselé port összekeverjük 5 dkg porcukorral, 2 dl vízzel felfőzzük, majd kevergetve kihűtjük. Ha sűrűsödik, ráterítjük a töltelékre. A megszilárdulás után a maradék ribizlivel és tejszínhabbal díszítjük. 2-3 óra hűtés után vesszük csak le a tortakarikát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc