Rigó Jancsi hozzávalók:
12 dkg cukor
6 tojás
6 dkg őrölt mogyoró
4 dkg kakaópor
10 dkg liszt
vaj
1 tortabevonó
7 dl tejszínhab
1 dkg kakaópor
3 dkg cukor
Rigó Jancsi elkészítése:
A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, a darált mogyorót, a kakaóport és a lisztet.
Vajjal kikent, lisztezett tepsiben 2 cm vastagságúra sütjük.
Ha a sütemény lap kihűl, kettévágjuk, az egyik felét vékonyan megkenjük barackízzel és bevonjuk olvasztott tortabevonóval.
Ha megkötött, 7×7 cm-es darabokra vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, megfelezzük, az egyik feléhez kakaóport és cukrot keverünk.
A félbevágott tésztára először a barna habot, majd miután ez kihűlt, a fehér habot kenjük rá egyenletesen, majd újra lehűtjük. Ráhelyezzük a tortabevonóval bevont lapot és a Rigó Jancsit fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
0 hozzászólás