Rigó Jancsi hozzávalók:

12 dkg cukor

6 tojás

6 dkg őrölt mogyoró

4 dkg kakaópor

10 dkg liszt

vaj

1 tortabevonó

7 dl tejszínhab

1 dkg kakaópor

3 dkg cukor

Rigó Jancsi elkészítése:

A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot, a darált mogyorót, a kakaóport és a lisztet.

Vajjal kikent, lisztezett tepsiben 2 cm vastagságúra sütjük.

Ha a sütemény lap kihűl, kettévágjuk, az egyik felét vékonyan megkenjük barackízzel és bevonjuk olvasztott tortabevonóval.

Ha megkötött, 7×7 cm-es darabokra vágjuk.

A tejszínt habbá verjük, megfelezzük, az egyik feléhez kakaóport és cukrot keverünk.

A félbevágott tésztára először a barna habot, majd miután ez kihűlt, a fehér habot kenjük rá egyenletesen, majd újra lehűtjük. Ráhelyezzük a tortabevonóval bevont lapot és a Rigó Jancsit fogyasztásig a hűtőben tartjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc