Rigó Jancsi sütemény hozzávalók:

Tészta

3 tojás

60 g cukor

60 g liszt

20 g kakaó

Krém

100 g étcsoki

400 ml tejszín

50 g cukor

Máz

3 evőkanál víz

3 evőkanál kakaó

3 evőkanál cukor

50 g vaj

Rigó Jancsi sütemény elkészítése:

Tészta: a tojás sárgájákat habosra verjük cukorral. A fehérjét is habosra verjük és hozzáadagoljuk a tojássárgájához. A lisztet összekavarjuk a kakaóval és lassan hozzáöntjük a keverékhez. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a keveréket és kis tüzön előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg a tészta megemelkedik. 5 percig hagyjuk hűlni.

Krém: a csokit 100-150 ml tejszínnel gőzfürdőben megolvasztjuk. A maradék tejszínt cukorral habosra verjük, azután hűtőbe tesszük. Amikor a csoki megolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, hozzákavarjuk a felvert tejszínhabhoz. A tészta lapot kettőbe vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és éjszakára betesszük hűtőbe, hogy megkeményedjen. A másik lapot kint hagyjuk.

Máz: a cukrot, kakaót és vizet felfőzzük. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vajat. Jól összekavarjuk és elkenjük a második tészta lapon. Amikor a máz megkeményedett és kihűlt, rátesszük a lapot a krémes lapra és visszatesszük az egész süteményt a hűtőbe.

Forró vízbe mártott késsel felvágjuk és tálaljuk.

A Rigó Jancsi receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc