Rikottás, banános és joghurtos palacsinta hozzávalók:
40 dkg liszt
1 teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanálnyi ammónium karbonát
2 evőkanálnyi cukor
1 késhegynyi só
25 dkg Lactitalia Rikotta
4 dl tej
1 felvert tojás
vanília vagy citrom aroma
olaj
1 banán
zsíros joghurt
méz vagy agávé szörp
Rikottás, banános és joghurtos palacsinta elkészítése:
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tejjel elkevert rikottát, vanília vagy citrom aromát, a tojást és addig keverjük még egy homogén, de nagyon lágy palacsinta tésztát kapunk.
Egy felforrósított serpenyőbe egy merőkanál segítségével öntünk ebből a masszából, és mindkét oldalán sárgás-barnára sütjük. Ha megsült az összes palacsinta, egy lapos tányérra helyezzük őket.
Közükbe banán szeleteket és joghurtot teszünk. Bőven meglocsoljuk agávé szörppel vagy mézzel.
0 hozzászólás