Rikottás, banános és joghurtos palacsinta hozzávalók:

40 dkg liszt

1 teáskanálnyi sütőpor

1 teáskanálnyi ammónium karbonát

2 evőkanálnyi cukor

1 késhegynyi só

25 dkg Lactitalia Rikotta

4 dl tej

1 felvert tojás

vanília vagy citrom aroma

olaj

1 banán

zsíros joghurt

méz vagy agávé szörp

Rikottás, banános és joghurtos palacsinta elkészítése:

Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tejjel elkevert rikottát, vanília vagy citrom aromát, a tojást és addig keverjük még egy homogén, de nagyon lágy palacsinta tésztát kapunk.

Egy felforrósított serpenyőbe egy merőkanál segítségével öntünk ebből a masszából, és mindkét oldalán sárgás-barnára sütjük. Ha megsült az összes palacsinta, egy lapos tányérra helyezzük őket.

Közükbe banán szeleteket és joghurtot teszünk. Bőven meglocsoljuk agávé szörppel vagy mézzel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc