Rizottó endíviával és rákkal hozzávalók:

Arborio rizs

garnélarák

endívia

sárgarépa

vaj

olívaolaj

grana padano sajt (lehet parmezán is)

a rák kagylójából készült leves, száraz borral keverve

Rizottó endíviával és rákkal elkészítése:

Aprítsd fel a zöldségeket, majd párold meg az olajjal és kis sóval összekevert vajban.

Amikor megpuhultak, add hozzá a rizst is és hagyd, amíg áttetsző lesz, majd lassan öntsd hozzá a levest.

Amikor a rizs majdnem kész, add hozzá a rákokat is. A vége felé figyeld, esetleg kóstolgasd, hogy a rák megfőtt-e.

A végén adj hozzá még egy kis vajat, sajtot, kavargasd meg néhányszor és zárd el a tüzet.

Tálalhatod azonnal is, akkor szószosabb, vagy miután hűlt egy kicsit és összeállt.

Az endíviás és rákos risotto receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc