Rizottó endíviával és rákkal hozzávalók:
Arborio rizs
endívia
sárgarépa
vaj
olívaolaj
grana padano sajt (lehet parmezán is)
a rák kagylójából készült leves, száraz borral keverve
Rizottó endíviával és rákkal elkészítése:
Aprítsd fel a zöldségeket, majd párold meg az olajjal és kis sóval összekevert vajban.
Amikor megpuhultak, add hozzá a rizst is és hagyd, amíg áttetsző lesz, majd lassan öntsd hozzá a levest.
Amikor a rizs majdnem kész, add hozzá a rákokat is. A vége felé figyeld, esetleg kóstolgasd, hogy a rák megfőtt-e.
A végén adj hozzá még egy kis vajat, sajtot, kavargasd meg néhányszor és zárd el a tüzet.
Tálalhatod azonnal is, akkor szószosabb, vagy miután hűlt egy kicsit és összeállt.
Az endíviás és rákos risotto receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás