Rizottó – nagyon másként hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 csésze rizs (barna vagy fehér)
0,5 dl rizstej és 3 tk zabtejpor VAGY tejszín
só, bors, oregánó, rozmaring
hagyma
A sütőtökleveshez
Fél sütőtök
hagyma
fokhagyma
só, bors, szerecsendió
Rizottó – nagyon másként elkészítése:
Alapvetően tejszínes csirkét akartam készíteni rizzsel. A csirkemellet kis kockákra vágtam, feltettem pirulni egy fél felaprított vöröshagymát olivaolajon, bele a csirkét, sót, borsot, oregánót és rozmaringot. Ráöntöttem egy deci rizstejet, egy deci vizet, három teáskanál zabtejport, és vártam. Az állag stimmelt is, de valahogy az íz… Túl sok volt vagy túl kevés? Vagy az oregánó hatotta át az egészet? Annyi biztos volt, hogy ez így nem maradhat.
A már kész-közeli barnarizst hát fogtam, és ráöntöttem levestül, hogy együtt is rotyogjanak. A megnyugtató eredmény azonban még váratott magára.
Került hát a nagyfalú serpenyőbe még pirospaprika -édesnemes és csípős is. De ez sem tetszett. Ekkor jött a mindent elsöprő gondolat, mely először szolid nemtetszést váltott ki a körülöttem lévőkből: A sütőtökleves, ami egyébként is inkább főzelék lett, éppen passzolna hozzá.
Végülis a „leves” is egyszerűen készült: a megpirított vörös és fokhagymához hozzáadtuk a felszeletelt sütőtököüt, sóztuk, borsoztuk, tettünk rá szerecsendiót, összeturmixoltuk miután megfőtt, és voilá!
A serpenyőbe került hát 2-3 deci sütőtökleves, amitől krémes, lágy és ízesebb rizottót kaptunk. Nem kell tehát kétségbeesni, ha valami elsőre nem úgy sikerül, ahogy akartuk.
Egy kis varázslat, meg kreativitás, és az elbaltázott vacsiból is mennyei finomságot alkothatunk.
0 hozzászólás