Rizses és zöldséges keleti saláta hozzávalók:

1 bögre hosszú szemű rizs

1 bögre borsó

néhány negyedbe vágott olivabogyó

felcsíkozott vastag húsú paprika vagy savanyúságnak eltett gogospaprika

konzerves kapribogyó

2-3 szál zöldhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

Szósz:

3-4 kanál oliva olaj

1 kanál ecet

darált bors

Rizses és zöldséges keleti saláta elkészítése:

Egy edényt megtöltünk félig sós vízzel és feltesszük erős tűzre.

Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst. Ehhez a salátához a hosszú szemű rizs a legjobb.

Kb. 15 percig erős tüzön hagyjuk főni, meg-megkavargatva. Amikor kész van, több léről lemossuk és jól lecsorgatjuk, utána a salátás tálba rakjuk.

Összekeverjük a borsóval. Hozzáadjuk a negyedre vágott olivabogyókat, a kapribogyókat és a piros paprikát. Rászórjuk az apróra vágott hagymát és a kis darabokra szedett petrezselyemzöldet. Ráöntjük a szószt és elkeverjük a salátával.

Szobahőmérsékleten hagyjuk 15-30 percig.

Megjegyzés:

Az itt használt ecet lehet borecet, alma- vagy rizsecet. Balzsamecetet nem ajánlok.

Kis tálakban tálaljuk hidegen.

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc