Rizses és zöldséges keleti saláta hozzávalók:
1 bögre hosszú szemű rizs
1 bögre borsó
néhány negyedbe vágott olivabogyó
felcsíkozott vastag húsú paprika vagy savanyúságnak eltett gogospaprika
konzerves kapribogyó
2-3 szál zöldhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Szósz:
3-4 kanál oliva olaj
1 kanál ecet
darált bors
Rizses és zöldséges keleti saláta elkészítése:
Egy edényt megtöltünk félig sós vízzel és feltesszük erős tűzre.
Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst. Ehhez a salátához a hosszú szemű rizs a legjobb.
Kb. 15 percig erős tüzön hagyjuk főni, meg-megkavargatva. Amikor kész van, több léről lemossuk és jól lecsorgatjuk, utána a salátás tálba rakjuk.
Összekeverjük a borsóval. Hozzáadjuk a negyedre vágott olivabogyókat, a kapribogyókat és a piros paprikát. Rászórjuk az apróra vágott hagymát és a kis darabokra szedett petrezselyemzöldet. Ráöntjük a szószt és elkeverjük a salátával.
Szobahőmérsékleten hagyjuk 15-30 percig.
Megjegyzés:
Az itt használt ecet lehet borecet, alma- vagy rizsecet. Balzsamecetet nem ajánlok.
Kis tálakban tálaljuk hidegen.
A receptet peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás