Rizses hurka hozzávalók:
disznóbél (a sertés vastag bele)
500 g sertés színhús
1 csésze rizs
4 nagy hagyma
só, bors
1 kávéscsésze olaj
1 kis fűszernövény zölden vagy szárazon (kapor, petrezselyem)
Rizses hurka elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst és azt is sütjük egy ideig.
Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni és összekeverjük a hússal, mint a töltött káposzta esetében, a sóval, borssal, fűszernövényekkel.
A disznóbelet megmossuk és megtöltjük a húsos készítménnyel, de csak félig, hogy a rizsnek legyen helye megnőni, ha nem, szétszakad főzéskor.
Főzéskor villával megszurkáljuk. Hagyjuk a lébe kihülni. Mikor kihűlt kivesszük és oljaba megsütjük.
Melegen vagy hidegen fogyasszuk.
0 hozzászólás