Rizses hurka hozzávalók:

disznóbél (a sertés vastag bele)

500 g sertés színhús

1 csésze rizs

4 nagy hagyma

só, bors

1 kávéscsésze olaj

1 kis fűszernövény zölden vagy szárazon (kapor, petrezselyem)

Rizses hurka elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst és azt is sütjük egy ideig.

Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni és összekeverjük a hússal, mint a töltött káposzta esetében, a sóval, borssal, fűszernövényekkel.

A disznóbelet megmossuk és megtöltjük a húsos készítménnyel, de csak félig, hogy a rizsnek legyen helye megnőni, ha nem, szétszakad főzéskor.

Főzéskor villával megszurkáljuk. Hagyjuk a lébe kihülni. Mikor kihűlt kivesszük és oljaba megsütjük.

Melegen vagy hidegen fogyasszuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc