Rizses pirospaprikás korpacibereleves csalánból hozzávalók:

1 liter víz

½ l korpacibere

1 kisebb fej hagyma

1 paprika

egy késhegynyi pirospaprika

két kanál olaj

½ kanál  liszt

2 mélytányér csalán

Rizses pirospaprikás korpacibereleves csalánból elkészítése:

Párold meg a vajban vagy az olajban a felaprított hagymát, majd add hozzá a lisztet, a pirospaprikát és a sót. Öntsd fel vízzel és hagyd pár percet főni, majd tedd bele a rizst és a jól megmosott, leforrázott és felaprított csalánt. Főzd lassú tűzön, fedő alatt addig, amíg a rizs puhára fő. Öntsd bele a forró korpaciberét és hagy még néhány percig a tűzön.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc