Rizsfasírt hozzávalók:

1 csésze rizs

1 piros kaliforniai paprika

1 sárgarépa

bors

ételízesítő

petrezselyem

2 tojás

liszt

zsemlemorzsa

szezámmag

sült hús, kolbász vagy sajt – tölteléknek

Rizsfasírt elkészítése:

Főzd meg a rizset 3 csésze vízben, mejd tedd bele a kockára vágott sárgarépát, sót és ételízesítőt. Miután megfőtt, hagyd hűlni.

Keverd össze apróra vágott petrezselyemmel és kockára vágott paprikával.

Vizes kézzel formázz fasírtokat, és tegyél a közepébe egy darab kolbászt, sült húst vagy sajtot (nem kötelező).

Forgasd meg lisztben, felvert tojásban és szezámmagos zsemlemorzsában.

Süsd meg forró olajban, vagy teheted egy tepsibe, hogy süsd meg sütőben.

Melegen vagy hidegen is tálalhatod.

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc