Rokfort sajtos tekercs hozzávalók:
egy adag vajastészta
20 dkg rokfort sajt
diónyi lila hagyma
2 tojássárgája
0,5 dl tejföl
egy csipet őrölt bors
Rokfort sajtos tekercs elkészítése:
Először készítsünk vagy vegyünk félkészen egy adag leveles vajastésztát.
A negyedik hajtogatás után reszeljünk le 20 dkg rokfortot vagy márványsajtot, majd vágjunk egészen apróra egy diónyi lilahagymát. Szórjuk a hagymát a sajtra, adjunk hozzá 2 tojássárgáját, 0,5 dl tejfölt, egy csipet őrölt borsot, és jól dolgozzuk össze.
Az utolsó pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát 70×27 cm méretűre, egyenletesen kenjük rá a sajtos krémet, és a rövidebb oldala mentén csavarjuk fel. Utána forró vízbe mártott éles késsel vágjuk a rudat ketté, és az egyik felét tegyük vissza a hűtőbe.
A másik felét a forró vízbe mártogatott késsel daraboljuk 9 egyforma vastagságú szeletre. Fektessük a tekercseket egy nagyobb méretű zománcozott tepsibe, és tegyük szintén a hűtőszekrénybe, majd fél órás pihentetés után süssük világos pirosra.
Végül vegyük ki a hűtőből a tészta másik felét is, és az előzőek szerint szeleteljük fel.
Rakjuk a megtisztított tepsibe, és pihentetés után ugyanúgy süssük meg.
A rokfort sajtos tekercset frissen tálaljuk. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni.
0 hozzászólás