Rokfort sajtos tekercs hozzávalók:

egy adag vajastészta

20 dkg rokfort sajt

diónyi lila hagyma

2 tojássárgája

0,5 dl tejföl

egy csipet őrölt bors

Rokfort sajtos tekercs elkészítése:

Először készítsünk vagy vegyünk félkészen egy adag leveles vajastésztát.

A negyedik hajtogatás után reszeljünk le 20 dkg rokfortot vagy márványsajtot, majd vágjunk egészen apróra egy diónyi lilahagymát. Szórjuk a hagymát a sajtra, adjunk hozzá 2 tojássárgáját, 0,5 dl tejfölt, egy csipet őrölt borsot, és jól dolgozzuk össze.

Az utolsó pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát 70×27 cm méretűre, egyenletesen kenjük rá a sajtos krémet, és a rövidebb oldala mentén csavarjuk fel. Utána forró vízbe mártott éles késsel vágjuk a rudat ketté, és az egyik felét tegyük vissza a hűtőbe.

A másik felét a forró vízbe mártogatott késsel daraboljuk 9 egyforma vastagságú szeletre. Fektessük a tekercseket egy nagyobb méretű zománcozott tepsibe, és tegyük szintén a hűtőszekrénybe, majd fél órás pihentetés után süssük világos pirosra.

Végül vegyük ki a hűtőből a tészta másik felét is, és az előzőek szerint szeleteljük fel.

Rakjuk a megtisztított tepsibe, és pihentetés után ugyanúgy süssük meg.

A rokfort sajtos tekercset frissen tálaljuk. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc