Római tálban készült töltött káposzta hozzávalók:

vegyes darált hús (sertés és marha)

5 db gomba

100 g rizs

2-3 répa

2 vöröshagyma

1 darab póréhagyma

paradicsomkonzerv

zöldfűszer

gyömbér

só, bors

Római tálban készült töltött káposzta elkészítése:

Elsőként kimossuk a tálat, és egy órán át langyos vízben áztatjuk.

A hagymát a póréhagymával megpároljuk, hozzáadjuk az apróra reszelt répát.

Külön edényben megpároljuk a kockákra vágott gombát, majd hagyjuk kihűlni.

A húst hozzákeverjük a hagyma, rizs, tojás, kockára vágott paradicsom, apróra vagdalt zöldfűszerek keverékéhez, majd hozzáadjuk a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük.

Megtöltjük a káposztaleveleket.

A tálat kibéleljük káposztalevelekkel, aprókáposztával, gyömbérrel és valamilyen füstölt hússal vagy szalonnával.

A káposztákat 2-3 sorban helyezzük el.

A tetejére ismét aprókáposztát, paradicsomkarikákat, gyömbért és sűrített paradicsomot teszünk.

Meleg vizet öntünk köré, majd 4-5 órára kis lángú sütőbe helyezzük.

 

A római tálban készült töltött káposzta receptet raducristina ajánlotta.



0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc