Ropogós pataki szajbling rákfarokkal hozzávalók:

4 személyre

50 dkg pataki szajbling (szeletben)

2 dkg vaj

só, bors

1 dl fehérbor

20 dkg előfőzött rákfarok (tisztítva)

metélőhagyma

10 dkg édeskömény

Mártás:

4 dl fehérbor

1 hagyma (hámozva)

16 dkg vaj

Burgonyapüré

30 dkg burgonya

durva szemű só

vaj

Ropogós pataki szajbling rákfarokkal elkészítése:

A burgonyát megmossuk és sózzuk, majd 200 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A halszeleteket adagonként két szeletre vágjuk. A szeleteket sóval és borssal ízesítjük, a bőrre vajat kenünk.

Bőrrel felfelé sütőtálba helyezzük és grillsütőbe vagy a sütőbe tesszük.

A halat meglocsoljuk a borral és addig kenegetjük, míg ropogós lesz.Az édesköményt szeletekre vágjuk és pár percre forró vízbe dobjuk.

A mártás elkészítéséhez a borba tesszük az egész hagymát, s addig főzzük, míg 1 dl folyadékunk marad. Ekkor a hagymát kidobjuk, s a levet a vajjal elkeverve addig verjük (habverővel), míg a mártás krémes lesz.

A sütőedényben összegyűlt halléből is öntünk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd a mártáshoz adjuk a metélőhagymát, az édesköményt és a rákfarkakat.

A burgonyaszemeket félbe vágjuk és kanállal kivájjuk a megpuhult részt a ropogós héjából, majd vajjal és sóval ízesítjük.

A halat burgonyapürével és az édesköményes rákfarok-raguval tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc