Ropogós pataki szajbling rákfarokkal hozzávalók:
4 személyre
50 dkg pataki szajbling (szeletben)
2 dkg vaj
só, bors
1 dl fehérbor
20 dkg előfőzött rákfarok (tisztítva)
metélőhagyma
10 dkg édeskömény
Mártás:
4 dl fehérbor
1 hagyma (hámozva)
16 dkg vaj
só
Burgonyapüré
30 dkg burgonya
durva szemű só
vaj
Ropogós pataki szajbling rákfarokkal elkészítése:
A burgonyát megmossuk és sózzuk, majd 200 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A halszeleteket adagonként két szeletre vágjuk. A szeleteket sóval és borssal ízesítjük, a bőrre vajat kenünk.
Bőrrel felfelé sütőtálba helyezzük és grillsütőbe vagy a sütőbe tesszük.
A halat meglocsoljuk a borral és addig kenegetjük, míg ropogós lesz.Az édesköményt szeletekre vágjuk és pár percre forró vízbe dobjuk.
A mártás elkészítéséhez a borba tesszük az egész hagymát, s addig főzzük, míg 1 dl folyadékunk marad. Ekkor a hagymát kidobjuk, s a levet a vajjal elkeverve addig verjük (habverővel), míg a mártás krémes lesz.
A sütőedényben összegyűlt halléből is öntünk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd a mártáshoz adjuk a metélőhagymát, az édesköményt és a rákfarkakat.
A burgonyaszemeket félbe vágjuk és kanállal kivájjuk a megpuhult részt a ropogós héjából, majd vajjal és sóval ízesítjük.
A halat burgonyapürével és az édesköményes rákfarok-raguval tálaljuk.
0 hozzászólás