Roston sült bifsztek gombával hozzávalók:
6 szelet marhahátszín
½ kg gomba
2-3 hagyma
2 kanál vaj
só, bors
Roston sült bifsztek gombával elkészítése:
A bifszteket roston sült hátszínből készítjük. Megtisztítjuk a hártyától és körülbelül 2 cm-es szeletekre vágjuk.
Vizes asztalkendőbe tesszük, összenyomjuk és a hús körül összefogjuk, addig forgatjuk amíg kerek formát nem kap. Fakalapáccsal megnyomkodva ugyanúgy megformázhatjuk. Miután kivesszük a kendőből, jól felforrósítjuk a rostélyt, egy darab marha faggyúval megkenjük és kisütjük, de óvatosan nehogy kiszáradjon.
Gombával együtt tálaljuk a következőképpen: a gombát megtisztítjuk és megmossuk. A finomra vágott hagymát vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Sózzuk, kicsit borsozzuk és hagyjuk, hogy összeessen.
Amikor tálalásra kész a gombát a bifsztekre helyezzük.
0 hozzászólás