Roston sült bifsztek gombával hozzávalók:

6 szelet marhahátszín

½ kg gomba

2-3 hagyma

2 kanál vaj

só, bors

Roston sült bifsztek gombával elkészítése:

A bifszteket roston sült hátszínből készítjük. Megtisztítjuk a hártyától és körülbelül 2 cm-es szeletekre vágjuk.

Vizes asztalkendőbe tesszük, összenyomjuk és a hús körül összefogjuk, addig forgatjuk amíg kerek formát nem kap. Fakalapáccsal megnyomkodva ugyanúgy megformázhatjuk. Miután kivesszük a kendőből, jól felforrósítjuk a rostélyt, egy darab marha faggyúval megkenjük és kisütjük, de óvatosan nehogy kiszáradjon.

Gombával együtt tálaljuk a következőképpen: a gombát megtisztítjuk és megmossuk. A finomra vágott hagymát vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

Sózzuk, kicsit borsozzuk és hagyjuk, hogy összeessen.

Amikor tálalásra kész a gombát a bifsztekre helyezzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc