Roston sült csiperke fokhagymaszósszal hozzávalók:
csiperke gomba
Fokhagymaszósz:
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
petrezselyem
citromlé
só
néhány szárított paprika
1 teáskanál barna cukor
ásványvíz
Roston sült csiperke fokhagymaszósszal elkészítése:
Vágd a csiperkéket vastag szeletekre (kb. 1 cm), kend be olajjal. Melegítsd elő a sütőt, majd helyezd el a rácson a szeletelt gombákat. Magas hőfokon süsd meg, és szórd meg egy csipet sóval.
Ahogy elkészült, vedd is ki, és tedd egy jénaiba, amit le kell fedni. Nem kell lecsepegtetni a gombákat.
Közben készítsd el a fokhagymaszószt a 3 gerezd fokhagymából, olívaolajból, petrezselyemből, citromléból, sóból, néhány szárított paprikából, 1 teáskanál barna cukorból és ásványvízből.
Egy evőkanál fokhagymaszószt keverj össze a gombákkal. Így a gomba leve édesebb lesz a barna cukortól, szinte karamell szerű, és a fokhagyma is külön érezhető lesz.
0 hozzászólás