Roston sült disznó borda hozzávalók:
1 kg disznó borda
1 fej hagyma
1 gerezd foghagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
150 ml paradicsomlé
50 ml száraz fehérbor
1 evőkanál Worcester szósz
1 kiskanál édes mustár
1 kiskanál őrölt szárított csombor
1 kiskanál méz
50 ml olaj
só, bors
Roston sült disznó borda elkészítése:
Aprítsd fel a hagymát (vagy reszeld le).
Keverd össze az olajjal, a sűrített paradicsommal és a paradicsomlével.
Add hozzá az összetört foghagymát, a bort, a Worcester szószt, a mustárt, a csombort, a mézet, a sót és a borsot.
Keverd jól össze a masszát.
Szedd le a bordákról a plusz zsiradékot, mosd meg, csurgasd le és hagyd megszáradni.
Tedd a bordákat egy tálba és öntsd rá a fenti szószt.
Keverd jól össze, hogy a bordákat fedje be jól a szósz.
A szósszal megkent bordákat süsd pirosra mindkét oldalról forró rácson.
Forrón fogyasztható.
0 hozzászólás