Roston sült töltött paradicsom hozzávalók:
egész paradicsomok
sonka szeletek
emmentáli sajt
tojássárgája
bazsalikom
só, bors
Roston sült töltött paradicsom elkészítése:
A paradicsomok szárcsonkját eltávolítom, kalapját éles késsel levágom s félreteszem, belsejét kikaparom, a megmaradt paradicsomot sózom, borsozom, húsát finomra vágom.
A sonkát csíkokra vágom, az emmentálit lereszelem, a bazsalikomot durvára aprítom.
Összekeverem a tojássárgával, sóval, borssal, majd a paradicsom húsával, a sonkával, a sajttal és a bazsalikommal.
A masszát a paradicsomokba töltöm, visszateszem a tetejére a kalapokat.
A paradicsomokat bekenem olajjal, rostélyon kb. 20 percig sütöm, míg puha lesz és héja kissé megbarnul.
0 hozzászólás