Rostonsült rák zöldségekkel hozzávalók:
4 személyre
1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs
40 dkg cukkini
1 fej hagyma
10 dkg fekete olajbogyó
6 szál friss kapor
olívaolaj
Mártás
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cl ánizslikőr
csipetnyi kurkuma
só
olívaolaj
Rostonsült rák zöldségekkel elkészítése:
A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.
A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk.
A felét kivesszük és összeturmixoljuk. A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.
A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük.
A rákhúst kifejtjük a páncélból, meglocsoljuk olívaolajjal. A rákhús az egészséges ételek közé tartozik.
0 hozzászólás