Rozmaringos birsalmapuncs hozzávalók:
4 kemény birsalma
7 dl almalé
7 dl vörösbor
12 dkg barnacukor
2 ág rozmaring
1 narancs héja
1 vaníliarúd
Rozmaringos birsalmapuncs elkészítése:
A rozmaringos birsalmapuncshoz az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját.
Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot. Készíthetünk belőle sorbet-t úgy, hogy kis méretű joghurtos dobozokba töltjük, beledugunk egy pálcát, és megfagyasztjuk, majd forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a dobozt. Kitűnő jégnyalóka.
Természetesen melegen adhatjuk pitékhez, rétesekhez, ha sűrítünk rajta, mártásként is kínálhatjuk.
0 hozzászólás