Rozmaringos birsalmapuncs hozzávalók:

4 kemény birsalma

7 dl almalé

7 dl vörösbor

12 dkg barnacukor

2 ág rozmaring

1 narancs héja

1 vaníliarúd

Rozmaringos birsalmapuncs elkészítése:

A rozmaringos birsalmapuncshoz az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját.

Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.

Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot. Készíthetünk belőle sorbet-t úgy, hogy kis méretű joghurtos dobozokba töltjük, beledugunk egy pálcát, és megfagyasztjuk, majd forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a dobozt. Kitűnő jégnyalóka.

Természetesen melegen adhatjuk pitékhez, rétesekhez, ha sűrítünk rajta, mártásként is kínálhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc