Rozmaringos hekkfilé sörtésztában snidlinges burgonyapürével KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA hozzávalók:

1 csomag hekkfilé
4 tojás
25-30 dkg liszt
só, bors
rozmaring
vágott friss snidling
1 kg burgonya
10 dkg vaj
1 dl tejföl vagy 2 dl tej

Rozmaringos hekkfilé sörtésztában snidlinges burgonyapürével KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Szűrjük és a vajjal még forrón összetörjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejet – annyit, hogy krémes állaga legyen. A finomra vágott snidlinggel hintjük meg, majd belekeverjük.

Miközben a burgonya fő, elkészítjük a sörtésztát. A 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáöntjük a sót és a sört, majd elkezdjük keverni. Apránként adjuk hozzá a lisztet. A végén megszórjuk rozmaringgal és belekeverjük a fehérjét.

A halat sózzuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk, belemártjuk a sörtésztába és forró bő olajban kisütjük.

A burgonyapüré mellé helyezzük a halszeleteket és snidlinggel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc