Rozmaringos-mézes csülök hozzávalók:
4 gerezd fokhagyma
1.5 kg csülök
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál dijoni mustár
1 dl bor
Rozmaringos-mézes csülök elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és kb. 50 percig sütjük.
A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük. A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük.
A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst, a boros mártással és sült krumplival szolgáljuk fel.
1 adag: 729 kcal
0 hozzászólás