Rumos barackhab hozzávalók:
30 dkg jó érett, sárga húsú őszibarack vagy sárgabarack (esetleg 15 dkg sárgabarackdzsem)
3 tojásfehérje
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál aroma)
1 teáskanál citromlé
porcukor ízlés szerint
csipetnyi só
Rumos barackhab elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozva apróra összevágjuk. A rummal (vagy az aromával kevert 2 evőkanálnyi vízzel) turmixgép poharába rakjuk, és addig keverjük, amíg péppé nem válik. Ha dzsemmel készítjük, akkor azt a turmixgépben ugyancsak összekeverjük a rummal.
Az előzőleg nagyon hidegre hűtött tojásfehérjéket a citromlével addig verjük, amíg félkemény hab lesz belőle.
Ezután olyan keményre verjük, hogy az edényt felfordítva, ne folyjon ki belole. Végül apránként, kis adagokban hozzáadva a barackpépet, valamint a sót, tovább verjük. Habos, kemény tömeget kapunk belőle.
Ezt kompótos tálkákba adagoljuk, tetejüket gyümölccsel feldíszítjük, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe. (Tovább nem szabad a mélyhűtoben tartani, mert a hőingadozástól az üveg szétrepedhet, de ennyit még kibír.)
0 hozzászólás