Rumos barackhab hozzávalók:

30 dkg jó érett, sárga húsú őszibarack vagy sárgabarack (esetleg 15 dkg sárgabarackdzsem)

3 tojásfehérje

1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál aroma)

1 teáskanál citromlé

porcukor ízlés szerint

csipetnyi só

Rumos barackhab elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozva apróra összevágjuk. A rummal (vagy az aromával kevert 2 evőkanálnyi vízzel) turmixgép poharába rakjuk, és addig keverjük, amíg péppé nem válik. Ha dzsemmel készítjük, akkor azt a turmixgépben ugyancsak összekeverjük a rummal.

Az előzőleg nagyon hidegre hűtött tojásfehérjéket a citromlével addig verjük, amíg félkemény hab lesz belőle.

Ezután olyan keményre verjük, hogy az edényt felfordítva, ne folyjon ki belole. Végül apránként, kis adagokban hozzáadva a barackpépet, valamint a sót, tovább verjük. Habos, kemény tömeget kapunk belőle.

Ezt kompótos tálkákba adagoljuk, tetejüket gyümölccsel feldíszítjük, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe. (Tovább nem szabad a mélyhűtoben tartani, mert a hőingadozástól az üveg szétrepedhet, de ennyit még kibír.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc