Rumos kataif hozzávalók:

500 g metélt

300 g cukor

1 rum eszencia

1 csomag vaníliás cukor

300 ml víz

500 g tejszínhab

Rumos kataif elkészítése:

Egy tepsit kivajazunk, a metéltet vékony rétegben beletesszük, 10 percre sütőbe tesszük, hogy megpiruljon. Ezalatt elkészítjük a szirupot: a vizet a cukorral főni tesszük, mikor megsűrűsödött, levesszük a tűzről, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a rum eszenciát, összekeverjük.

Ráöntjük a megpirított metélt tésztára, és 20 percre ismét sütőbe tesszük. Miután megpirult, és egy lappá állt össze, hagyjuk kihűlni. A tésztalapot ezután kétfelé vágjuk.

Felét helyezzük egy tálcára, kenjük rá a felvert tejszínt, majd a megmaradt tésztát darabokba törve vagy egészben. Mielőtt felszolgálnánk, hagyjuk egy órát hűlni.

Érdemes cérnametéltet használni, hogy minél puhább legyen a kataifunk. Böjt alatt használhatunk tojás nélkül készített metélt tésztát és növényi tejszínt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc