Rumos-mazsolás csokoládé tekercs hozzávalók:
Tésztalap
5 tojás
5 evőkanál barna cukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál liszt
1 rum eszencia
egy csipet só
½ kiskanál narancshéj
1 evőkanál darált dió
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál konyak
Krém
160 g vaj
1 kiskanál porcukor
1 rum eszencia
3 evőkanál tejszín
Rumos-mazsolás csokoládé tekercs elkészítése:
Tésztalap
A tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától és felverjük egy kis sóval.
A tojás sárgáját összekeverjük cukorral, sóval és a narancshéjjal.
A mazsolát 15 percig rumban és konyakban áztatjuk.
Összekeverjük a tojás sárgáját a fehérjével, a mazsolával, a konyakkal, az eszenciával, a dióval és végül a liszttel és a kakaóval.
Egy párszor jól megkeverjük alulról felfelé majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Sütőbe tesszük 30 percre.
Krém
Ezalatt az idő alatt előkészítjük a krémet. Összemorzsoljuk a vajat a cukorral és a rum eszenciával.
A csokoládét forró gőz alatt megolvasztjuk majd hozzáadjuk a vajhoz. Jól összekeverjük.
Összerakás
A tésztát egy nedves konyharuhára tesszük majd egy vizes ecsettel beáztatjuk a sütőpapírt, így könyebben lejön majd a tésztáról.
Miután leszedtük a sütőpapírt, a tésztát feltekerjük míg még meleg.
Hagyjuk kihűlni majd megtöltjük a krémmel és ismét feltekerjük.
Fóliába helyezzük és hidegre tesszük néhány órára.
A tekercset felvágva tálaljuk és ha szeretnél mégtöbb csokoládét készíts egy csoki glazúrt amit majd ráöntesz.
0 hozzászólás