Sacher torta hozzávalók:

Piskóta

200 g étcsoki

250 g puha vaj

240 g cukor

1 tasak vanília cukor

1 késhegynyi só

6 tojás

140 g liszt

Máz

áfonyás zselé

150 g marcipán

2 evőkanál porcukor

200 g étcsoki

150 g fehércsoki

Sacher torta elkészítése:

A csokit darabokra törjük és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. A vajat, 80 g vanília cukrot és a sót habosra verjük. A tojássárgájákat egyenként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Hozzáadjuk a hideg olvasztott csokit. A fehérjéket a maradék cukorral felverjük. A liszt egyharmadát hozzáadjuk a csokihoz, a maradékot pedig a fehérjébe szórjuk, megkavarjuk s hozzáadjuk a csoki keverékhez. Egy kerek formát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a keveréket és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a formában hűlni kb 1 óráig. Egy hegyes kés segítségével elválasztjuk a széleket a formától s kivesszük a piskótát. Hagyjuk kihűlni. Két lapra vágjuk. A felső részt megfordítjuk. Az alsó lap tetejét megkenjük zselével, rátesszük a második lapot és a torta tetejét és széleit is megkenjük zselével. A marcipánt kikavarjuk porcukorral és elkenjük a torta alsó lapján. A csokit felvágjuk és megolvasztjuk. Bekenjük vele a tortát. Megolvasztjuk a fehér csokit, vékonyan elkenjük egy hideg felületen és hagyjuk megkeményedni. Mikor kemény, egy kiskéssel elválasztjuk a felülettől, úgy, hogy feltekeredjen miközben leválik és ezzel díszítjük a tortát. Ízlés szerint kakaóval is megszórhatjuk és kész az ellenálhatatlan torta.

A Sacher torta receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc