Sáfrányos rizottó hozzávalók:

7 dkg vaj

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

40 dkg rizs

1,5 dl fehérbor

1-1,2 l húsleves (kockából)

kevés sáfrány

8 dkg reszelt parmezán

1 szál sárgarépa

1 csokor petrezselyemzöld

Sáfrányos rizottó elkészítése:

A vajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megpároljuk. Beleszórjuk és megüvegesítjük a rizst.

Fűszerezzük borssal, finomra vágott petrezselyemmel és sáfránnyal. Felöntjük a borral és a húslevessel, puhára főzzük, közben többször megkeverjük.

Végül hozzákeverjük a kis kockára vágott főtt sárgarépát, a sajtot és a vajat. Kanállal galuska alakúra formázzuk, forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc