Sáfrányos rizottó hozzávalók:
7 dkg vaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg rizs
1,5 dl fehérbor
1-1,2 l húsleves (kockából)
só
kevés sáfrány
8 dkg reszelt parmezán
1 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
Sáfrányos rizottó elkészítése:
A vajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megpároljuk. Beleszórjuk és megüvegesítjük a rizst.
Fűszerezzük borssal, finomra vágott petrezselyemmel és sáfránnyal. Felöntjük a borral és a húslevessel, puhára főzzük, közben többször megkeverjük.
Végül hozzákeverjük a kis kockára vágott főtt sárgarépát, a sajtot és a vajat. Kanállal galuska alakúra formázzuk, forrón tálaljuk.
0 hozzászólás