Sajt mártás hozzávalók:

1 db tojás

1 evőkanál finom liszt

3 dkg vaj

5 dl tej

10 dkg reszelt sajt

só ízlés szerint

1 csipet szerecsendió

Sajt mártás elkészítése:

A sajtmártáshoz keverjük össze habverővel a tojást, lisztet, engedjük fel a tejjel, dobjuk bele a vajat, és gőz fölött habverővel állandóan verve, főzzük sűrűre.

Az utolsó percben tesszük bele a sajt felét, ezzel együtt forraljuk, majd a gőzről levéve, beletesszük a sajt maradékát és a fűszereket.

A sajtmártás nagyon jól illik tésztafélékhez, gnocchihoz, húsokhoz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc