Sajt serpenyőben hozzávalók:
100-150 g sajt
vaj
tej
liszt
Sajt serpenyőben elkészítése:
Szeleteljük fel a sajtot másfél centis szeletekre. Puhítsuk meg a tejben, forgassuk meg a tojásban, majd ismét a tejben és végül a lisztben (tejben azért kell megforgatni, hogy jobban ragadjon rá a liszt).
A tejből és a lisztből készíthetünk palacsintatészta sűrűségű masszát is és villával abban is megforgathatjuk a sajtot. Melegítsünk fel 3-7 percig egy kis, egyszemélyes serpenyőt zsiradék nélkül, majd tegyünk bele 25 g vajat, amikor felmelegedett, tegyük bele a sajtot.
Fedő alatt hagyjuk 2-3 percet, majd késéllel fordítsuk meg és hagyjuk a másik oldalát is 2-3 percet sülni. Nyomban fogyasztható, ha sokat áll, megkeményedik.
Tökéletesen kiegészíti a vegetáriánus fogásokat.
A serpenyőből fogyasztható, ezért minden személynek külön kell elkészíteni. Salátával tálaljuk.
0 hozzászólás