Sajtos agyvelőfelfújt hozzávalók:

1 nagyobb méretű agyvelő

15 dkg vaj

10 dkg sajt

1 pohár tej

2-3 tojás

2 kanál liszt

1 sárgarépa

1 petrezselyem

1 zeller

1-2 hagyma

só, bors

babérlevél

1 kanál ecet

Sajtos agyvelőfelfújt elkészítése:

Az agyvelőt negyed órát hideg vízben tartjuk, majd megtisztítjuk a hártyától.

Ezután főni tesszük abba a vízbe, amelyben előzőleg megfőztünk 1 sárgarépát, 1 petrezselymet, 1 zellert, 1 hagymát, sót, borsot és babérlevelet.

Még mielőtt az agyvelőt beletennénk, a zöldség léhez adunk még 1 kiskanál ecetet.

Negyed órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A velő egyik felét villával szétnyomkodjuk, a szebbik felét, a közepét darabokra vágjuk.

Szószt készítünk 0,5 dkg vajból, 2 kanál lisztből, de nem pirítjuk meg, és tejjel felöntjük. A vajat habbá verjük, összekeverjük a tojássárgájával, a fehér szósszal, a széttört velővel, az apróra vágott sajttal, a darabokba vágott velővel, és legvégül a habbá vert tojásfehérjével.

Ízlés szerint sózzuk.

Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formában megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc