Sajtos borsóleves hozzávalók:

2-4 személyre:

20 dkg sárgaborsó

2,5 dl tejszín

1 húsleveskocka

20 dkg kemény sajt

1 gerezd fokhagyma

2 zsemle

olaj

bors, só

Sajtos borsóleves elkészítése:

A húsleveskockát másfél liter vízzel tegyük fel melegedni, s ha már langyos, adjunk hozzá a fokhagymát és az előző este beáztatott borsót.

Lassú tűzön főzzük puhára. (Jobban járunk, ha kuktát használunk.)

Ha kész, törjük át a borsót, és lassú tűzön, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, s az apróra kockázott sajtot.

Ha a sajt elolvadt, kóstoljuk meg, s szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

Közben olajon pirítsuk meg a felkockázott zsemléket – ezeknek majd az asztalnál, a borsólevesre szórva vesszük hasznát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc