Sajtos bukta hozzávalók:

300 g sajt
majdnem 3 pohár liszt 
7 kanál  olaj 
0.5 kiskanál só 
1.5 kiskanál száraz élesztő 
egy tojás 
3/4 pohár víz vagy tej 
2 kiskanál cukor

Sajtos bukta elkészítése:

Ha a sajt kemény, reszeld le, ha azonban puha vagy meg van olvasztva, törd össze villával, add hozzá a lisztet, a sót és az olajat.

Az élesztőt olvaszd fel langyos cukros tejben. Amikor habzik, keverd bele a tésztába és gyúrd jól össze, amíg puha masszát kapsz. Formázz gombócokat belőle és hagyd 45 percet kelni.

Süsd pirosra előmelegített sütőben 180-200 fokon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc