Sajtos burgonya zöldségekkel hozzávalók:
600 gr burgonya
2-3 nagy, nem túl érett paradicsom
egy megfelelő tök
200 gr Brie sajt
2-3 zöldpaprika
100 gr fekete felvágott olajbogyó
1 evőkanál tejföl
2 tojás
néhány szál zöld kapor
50 ml olívaolaj
egy csipet só
egy csipet citrombors
egy csipet szárított bazsalikom
1 evőkanál vaj
néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
Sajtos burgonya zöldségekkel elkészítése:
A burgonyát héjában főzzük egy csipet sóval 20 percen keresztül. Megpucoljuk a burgonyákat és vastagabb karikákra vágjuk.
A tököt megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük (0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk) és megsütjük egy kicsit forró olajban.
A paprikát megmossuk, megtöröljük és vékony karikákra vágjuk, ugyanígy a paradicsomot is (miután leforráztuk és meghámoztuk a hajától), majd a Brie sajtot is felszeleteljük.
Egy tespit kivajazunk majd belehelyezzük a burgonya karikákat, a paradicsomot, a paprikát, a tököt és a Brie sajt szeleteket majd meglocsoljuk olívaolajjal. Megfűszerezzük sóval és szárított bazsalikommal majd a sütőbe helyezzük körülbelül 10-15 percre, amíg megpirul egy kicsit.
Kivesszük a tepsit és a tetejére öntjük a 2 felvert tojást amit egy csipet sóval, egy evőkanál tejföllel, friss apróra vágott kaporral és olajbogyókkal kevertünk össze.
Sütőbe helyezzük körülbelül 5 percre azért, hogy egyenletesen megsüljön, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.
Tanácsok:
A karikákra vágott zöldségek közé lehet tenni vékony bacon szeleteket, ami egy különleges ízt ad az ételnek.
A sajtot ízlés szerint lehet helyettesíteni, például mozzarellával.
Só helyett lehet használni Delikát ételízesítőt.
Hagyjuk kihűlni egy kicsit majd megfelelő adagokra vágjuk. Tálalhatunk hidegen és melegen szezonális salátákkal vagy olajbogyókkal.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás