Sajtos burgonyás pogácsa hozzávalók:
0,5 kg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
1,6 dl étolaj
1 kávéskanál só
negyed mokkáskanál őrölt bors
sajt
Sajtos burgonyás pogácsa elkészítése:
0,5 kg közepesen tömör burgonyát főzzünk meg, és a héját lehúzva törjük át. Még melegen adjunk hozzá 30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 1,6 dl jó minőségű, ízletes étolajat, 1 kávéskanál sót, negyed mokkáskanál őrölt borsot, és jól gyúrjuk össze.
Az alaposan kidolgozott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagra, és a tetejét rácsosan bevagdalva szaggassunk belőle kis méretű burgonyás pogácsákat, majd egy nagyobb tepsiben tegyük előmelegített sütőbe.
Közepes tűzön süssük 10 percig, majd mérsékelt tűzön még kb. 20 percig, amíg mindkét oldala pirosra pirul. Amennyiben az alja jobban sülne, akkor forgassuk át, nehogy megégjen.
A tetejére reszelhetünk sajtot.
Lehűlve fogyasszuk. Másnap grillsütőben felmelegíthetjük. Egytálételként bab– vagy lencseleveshez is adható. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni. A fenti mennyiségű alapanyagból max. 36 db, 4 cm átmérőjű burgonyás pogácsa készíthető.
0 hozzászólás