Sajtos csokitorta hozzávalók:
Tésztalap
8 tojássárgája
4 evőkanál cukor
8 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
2 kiskanál ecet
4 evőkanál liszt
4 evőkanál keményítő
2 evőkanál kakaó
1 kiskanál sütőpor
vanília eszencia
Krém
250 g édes túró vagy ricotta
250 g krémsajt (szobahőmérsékleten)
15 g málna (fagyasztott vagy szárított)
140 g csokoládé
60 ml tej
A tetejére
150-200 ml málnaszirup
glazúr
360 g kesernyés csokoládé (vagy tejes izlés szerint)
200 ml tejföl a krémhez
Sajtos csokitorta elkészítése:
Tésztalap
A tojássárgáját jól összekeverjük 4 kanál cukorral, amíg megfehéredik és megnövekszik.
A tojás fehérjét felverjük 4 kanál cukorral és az ecettel. A hab negyedét jól összekeverjük a sárgájával. Fokozatosan hozzáadjuk a keményítővel, kakaóval és a sütőporral összekevert lisztet.
Hozzáadjuk a megmaradt habot is és óvatosan alulról felfelé kevergetjük. Hozzáadjuk a vaníliát és egy sütőpapírral kitapétázott tepsibe öntjük és 40 percig sütőben hagyjuk (fogpiszkálóval próbáljuk).
Hagyjuk kihűlni egy kicsit majd kivesszük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
A krémsajtot és a túrót jól összedolgozzuk.
A csokoládét megolvasztjuk a tejben, majd ráöntjük a sajtra és összekeverjük. Hozzáadjuk az összemorzsolt málna darabokat és megkeverjük.
A tésztalap meglocsolása
A tortalapot 3-ba vágjuk. Meglocsoljuk az elsőt, majd megkenjük krémmel. Rátesszük a második tortalapot, meglocsoljuk és megkenjük krémmel majd lefedjük az utolsó tortalappal és azt is meglocsoljuk.
A hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit.
A felvágott csokoládéra öntsük rá a forró tejfölt és addig keverjük míg el nem olvad a csoki. Robotgéppel keverjük, amíg fényes nem lesz, majd bevonjuk vele a torta külsejét.
Ízlés szerint díszítjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
A sajtos csokitorta receptjét CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás