Sajtos és túrós sültburgonya hozzávalók:
érlelt sajt
tömlőtúró
füstölt sajt
burgonya
tojás
tejföl
fűszerek tetszés szerint
só
Sajtos és túrós sültburgonya elkészítése:
Főzd meg egy kicsit a burgonyákat (nem teljesen) és vágd szeletekre. Keverd össze a tojásokat a tejföllel.
1 tepsi: burgonya, tömlőtúró, burgonya, tojással kevert tejföl, füstölt sajt.
2 tepsi: burgonya, zöldfűszeres sajt, burgonya, sajt zöldfűszer nélkül, burgonya, tojással kevert tejföl, fűszerpaprika.
Tedd a tálcákat sütőbe, amíg kiállják a fogpiszkáló próbát.
A sajtos burgonya finomabb hidegen, kockákra vágva, a túrós finomabb melegebben.
Mindkettőt (vagy bármilyen más variációt) tálalhatod köretként sültek mellé vagy mint önálló fogás (egy salátával) vagy hideg előételként, kockákra vágva.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás